Alex de Groot

Slechts 49 jaar mocht hij worden, onze Grootste Potteschijter Alex de Groot. Zijn strijd tegen die zo gehate ziekte moest hij vorig jaar 31 maart 2015 opgeven, terwijl hij nog lang niet klaar was met het leven….. 

Als 7 jarige liep hij al mee in de optocht van Potteschijterslaand toen nog individueel. Niet veel later startte hij C.V. de Munt.  Een carnavalsdier in hart en nieren zo kan je Alex de Groot het beste omschrijven. Veel uurtjes heeft hij zitten in het bouwen van de meest mooie wagens. Vele andere werden door zijn bouw ”virus” besmet en bouwen nog jaarlijks de meest fantastische wagens. Ook bestuurlijke zaken liet Alex niet ongemoeid. Toen het nodig was zorgde hij er voor dat de CSG bleef voorbestaan door de voorzittershamer op te pakken. Ook kon hij anderen enthousiasmeren om mee te doen, dit alles in het belang van Potteschijterslaand.

Het bestuur van de CSG heeft dan ook besloten om vanaf dit carnavals seizoen de "Alex de Groot Bokaal" uit te reiken aan een jeugdige Potteschijter die zich de afgelopen jaren verdienstelijk heeft gemaakt voor of binnen het carnaval in Potteschijterslaand! De prijs dient een stimulans te zijn voor de jeugd, om de mooie kanten van carnaval verder uit te dragen. 

De prijs zal worden uitgereikt tijdens de Prijsuitreiking van de optocht 2016 in 't Fort, zorg dat je erbij bent!
 
 
Namens Bestuur CSG,
 
Albert Smit, vrz