HET BESTUUR

HET BESTUUR

Om alles tijdens de carnaval in goede banen te leiden is er ook een bestuur nodig! Denk hierbij aan het regelen van de evenementen die voor de carnaval plaatsvinden maar ook niet te vergeten, de optocht! Onze mensen zorgen er voor dat dit allemaal op rolletjes verloopt. Maak kennis met ons bestuur

BESTUUR

Jeannine Goossens
Jeannine Goossens Voorzitter
Ook al ben ik niet in den Berg geboren voel ik me een echte Potteschijter. naast mijn voorzitterschap begeleid ik de jeugdraad met veel liefde en plezier. carnaval is me met de paplepel ingegeven en wil dit gevoel graag doorgeven aan “mijn” kinderen in de jeugdraad. ik zeg mijn want tijdens de carnaval zijn de Kids van de jeugdraad even mijn kinderen. alle dagen met elkaar op stap en feesten is echt super leuk en hoop dit nog lang te mogen doen. ik zie jullie allemaal wel tijdens carnaval, alaaf
Herbert van Strien
Herbert van StrienBestuurslid
Geboren in Raamsdonk, jaren woonachtig geweest in Raamsdonkveer en sinds 1997 woon ik in Geertruidenberg. Dus de 3 kernen zijn mij goed bekend, vooral op een positieve manier. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen. Jarenlang heb ik met mijn gezin deel uitgemaakt van CV de LOLtrappers. Hiermee hebben we 9 jaar optochten gelopen in Potteschijterslaand, Faantelaand en met het Bergs Zomercarnaval. In de laatste jaren ervan ben ik in aanraking gekomen met de CSG waar ik met een kleine onderbreking al weer een jaar of 5 in het bestuur zit. Dit heeft mij zeer veel mooie momenten opgeleverd met 1 van de hoogte punten het Glaoze Hois in Fort Gertrudis ter bate van Het LeuteTeutebal. Ik hoop jullie allemaal in grote getale carnaval zien vieren in onze 3 kernen, maar bezoek zeker Potteschijterslaand!!
Patrick Kant
Patrick KantAlgemeen Bestuurslid
Ik ben ruim 14 jaar betrokken bij de CSG.
Ik kan wel zeggen dat ik al veel heb gezien en meegemaakt voor wat betreft carnaval in Potteschijterslaand. Tóch is het elk jaar weer een uitdaging om iets unieks te verzinnen. Denk daarbij aan het Kwèkgala en het bekend maken van nieuwe prinsen……
Het bestuur van de CSG kende ups en downs, maar ook nu weer staat er een groep mensen die er voor gaan zorgen dat de komende carnaval weer onvergetelijk wordt. Kortom: WAI GAON VEUR GOUD !!!
Alexander en Shana
Alexander en ShanaBestuurslid en Secretaris
Sinds 2023 wonen wij samen in Geertruidenberg. Allebei opgegroeid in deze gemeente en dus ook opgegroeid met Carnaval. Alexander is al vanaf de basisschool actief in de Carnaval en Shanna was vroeger een Haaykaanterinneke en ook altijd wel tijdens Carnaval feestend te vinden. Nu samen in het bestuur van de CSG, Alexander als algemeen bestuurslid en Shanna als secretaris, is toch wel speciaal. Samen met de rest van het bestuur gaan we er weer een leuke carnaval van maken!
Petra Schipperen
Petra SchipperenBestuurslid
Voor velen ben ik toch wel een bekend gezicht.
Ik ben zangeres (Alle 13 Jaanke ,Rachelle &Ricardo, maar daarnaast nog veel meer waar ik een bijdrage aan heb geleverd).
Ik ben getrouwd met Gino (Jajajaja, unne echte Faant) en samen hebben wij een fantastische dochter en schoondochter.
Als echte bergse, en ontzettend trotse stadsbewoner, heb ik vorig jaar een ontzettende toffe carnaval gehad.
Dat heeft me aan het denken gezet want ik ben van mening dat je je altijd ergens moet kunnen inzetten voor de maatschappij .
Ik heb ,na de carnaval, Patrick gebeld en gevraagd of ze niet iemand zochten bij CSG.
Al vrij snel maakte ik kennis met iedereen en daar heb ik geen moment spijt van gehad.
Want wat is er mooier dan je aan te sluiten bij zulke mooie mensen met een warm carnavalshart en ziel.
Ik ben algemeen bestuurslid en ik ga me vooral bezig houden met (vanzelfsprekend) muziek en help hier daar een handje anderen daarmee op weg.
Ook social media behoort tot mijn taak.
Ik ga mijn uiterste best doen om een bijdrage te leveren zodat jullie, maar ook zeker wijzelf, een supercarnaval gaan krijgen (maar ook de feestjes vooraf natuurlijk 😉)
Laten we er iets moois van maken allemaal!
Debora
DeboraBestuurslid
Ergens zo in 1980 (bouwjaar 1979) kreeg ik mijn eerste carnavalspakkie aan, ik veranderde in een knuffelbeertje. Omdat mijn ouders fanatieke carnavallers waren, ging ik van kleins af al gewoon mee naar de kroeg (ja dat kon toen gewoon nog). Zo ergens rond mijn tiende had ik de eer om jeugdprinses te zijn samen met jeugdprins Pim, er was toen nog geen jeugdraad, maar wat tof was dat! Op de wagen met de raad van 11!
Nu een aantal jaartjes later, heeft het carnavalsvirus mij nog steeds niet verlaten, sterker nog ik ben inmiddels getrouwd met Erik, hij is bestuurslid binnen CSG en wij hebben 2 kinderen.
Bram (14) heeft van groep 6 tot de brugklas deel uit mogen maken van de jeugdraad en helpt nu waar hij kan. Anne zit nu voor het derde jaar in de jeugdraad. Ik ging al veel mee, gewoon omdat ik het leuk vind en sinds 2022/2023 ben ik begeleider geworden van de Jeugdraad samen met Jeannine en Myrthe. Maaaaarrrr als de verplichtingen voorbij zijn, ga ik ook gewoon zelf nog los met een lekker wijntje en carnavalsvierders om me heen!
Wat ik mooi vind aan de jeugdraad is om carnaval weer te laten leven, kinderen te laten zien hoe mooi dit feest kan zijn, de saamhorigheid, het feestgedruis en ons kent ons, hoe gaaf zou het zijn als we carnaval weer tot een groots bruisend feest kunnen maken in Geertruidenberg! Vooral ook door de jeugd na de jeugdraad betrokken te houden bij dit feest.
Erik
ErikBestuurslid
Ik ben Erik van der Veeke.
46 jaar en sinds dit jaar lid van het bestuur van CSG.
Ik hou me voornamelijk bezig met de optocht en de sponsoringen.
Mijn hele gezin is actief met carnaval bezig.
Mijn vrouw zit bij de jeugdraad als begeleider,mijn dochter zit in de jeugdraad, en mijn zoon helpt ook bij de optocht mee.
Voor mij is carnaval vooral genieten en plezier maken.
Het gevoel van saamhorigheid,onder het genot van muziek, een biertje, vrienden en natuurlijk eten.
Mijn insteek is om eenieder carnaval weer te kunnen laten beleven zoals dat vroeger was.
Een enorm feest waar iedereen naar uitkijkt en van kan genieten binnen de huidige strenge regels.

COMMISSIE JEUGDRAAD

JEANNINE GOOSSENS
JEANNINE GOOSSENS
MYRTHE GOOSSENS
MYRTHE GOOSSENS
Debora van de Veeke
Debora van de Veeke