AGENDA

AGENDA 2023 / 2024

Wil jij weten wat er allemaal te doen is tijdens carnaval in het Potteschijterslaand?
Neem een kijkje hieronder en wie weet zien wij jou op een van deze dagen!

4 november 2023
Prinsenbal in Fort st. Gertrudis

We gaan dit jaar weer feestelijk aftrappen tijdens Prinsenbal. Diverse blaoskapellen zullen hun talenten ten gehore gaan brengen afwisselend met gezellige meezingers door DJ Joeri. Ook zullen we deze avond bekend maken wie de opvolger wordt van Prins Willem d’n Ellufde. Zorg dat je erbij bent.

12 november 2023
Jeugdraadpresentatie in Fort st. Gertrudis

Jeugdraadpresentatie van 13.00 uur tot 15.30 uur en aansluitend prinsenreceptie start 15.30 uur tot 18.00 in Fort Gertrudis. Tijdens de Jeugdraadpresentatie zullen de kinderen een gezellige spelletjes middag hebben. Aan het einde zal voor de Jeugdraad de nieuwe Prins bekend gemaakt worden. Vanaf 15.30 uur is er gelegenheid om beide nieuwe leutvorsten te feliciteren onder het genot van een drankje en een muziekje.

25 november 2023
Kwèkgala in Fort st. Gertrudis

Kwèkgala start 19.30 uur in Fort Sint Gertrudis met het thema de Grammy awards. Tijdens deze avond zullen de verenigingen van Potteschijterslaand hun talenten laten horen. Op bestaande carnavalsnummers met een eigen geschreven tekst zullen zij wederom gaan strijden om de hoofdprijs. Dit jaar gaon wai veur goud en om dit in een mooi jasje te steken zal iedereen in gala stijl aanwezig zijn. Iedereen is welkom om mee te genieten.

13 januari 2024
Inschrijven voor de optocht bij Wijnbar 13

Inschrijven optocht tussen 14.00 en 16.00 uur bij Wijnbar 13, Markt 13. Iedereen die mee wil lopen met de optocht in Potteschijterslaand krijgt die dag de gelegenheid om zich in te schrijven.

27 januari 2024
Carnavalskrant rondbrengen van 9.30 uur tot ca 15.00 uur. 

Ook dit jaar zullen wij weer de Potteschijter uitbrengen. Wij gaan die op 27 januari weer deur aan deur bezorgen. Wij zullen ook gelijk loten verkopen waar u weer mooie prijzen mee kunt winnen. Zorg dus dat u thuis bent zodat u de loten verkoop niet mist.

28 januari 2024
Het Stuiterbal

ALLE JEUGDRADEN VERZAMELEN!!! FEESTELIJKE CARNAVALSMIDDAG MET 11 JEUGDRADEN VAN 11 !!!

Start 14.00 uur tot 18.00 in het Fort Sint Gertrudis. Een nieuwe activiteit in onze gemeente. De drie kernen hebben hun krachten gebundeld om voor de jeugd een mooie activiteit neer te zetten. De kaart verkoop is al begonnen via de website van Fort Sint Gertrudis. Klik hier voor meer informatie.

4 februari 2024
Het Leuteteutebal

Het mooiste feestje in de regio voor senioren en mensen met een beperking (jong en oud).

Op zondagmiddag 4 februari 2024 zal er wederom een groot feest losbarsten bij Fort St. Gertrudis. Want dan zal de 8e editie van het LeuteTeutebal plaatsvinden, aan de Haven te Geertruidenberg. Een carnavalsmiddag voor de doelgroepen: senioren en mensen met een beperking (jong en oud).

Klik hier voor de website van het Leuteteutebal voor meer informatie.

9 februari
Opening carnaval en sleuteloverdracht

Opening carnaval 20.00 uur Fort Sint Gertrudis. Na de sleutel te hebben ontvangen van de Burgemeester zullen we in het Fort de carnaval voor alle Potteschijters openen.

10 februari
Optocht Potteschijterslaand

De optocht start om 13.11 uur vanaf de Markt in Geertruidenberg. Vanuit daar vertrekt de optocht via de Venestraat, Stadsweg, Schansweg, Karel V laan, Strijenlaan, Stadsweg en Venestraat om weer terug komen op de Markt. We hopen alle carnavalsvierders weer langs de kant te kunnen begroeten.

10 februari
Prijsuitreiking optocht Potteschijterslaand

Waar een optocht wordt gereden worden er ook prijzen uitgedeeld voor de mooiste, grootste of leukste deelnemers. Dit wordt bepaald door een jury die tijdens de optocht langs de weg zal staan. Dit is een onderscheiding voor iemand die veel voor de carnaval in Potteschijterslaand betekend heeft. Een hele eer om te mogen ontvangen.

13 februari
Lichtjesoptocht door Potteschijterslaand

De lichtjesoptocht start om 19.00 uur vanaf de Markt in Geertruidenberg. Via de Venestraat, Meistraat en Elisabethstraat zullen we eindigen in Fort Gertrudis om daar onze laatste polonaise te lopen en afscheid te nemen van weer een geweldige carnaval. Zorg voor je eigen lichtjes. Deze zijn tijdens carnaval verkrijgbaar in Fort St. Gertrudis aan Haven 54 in Geertruidenberg.